Elintarvikejäte- ja ruokahävikkiseuranta
Luonnonvarakeskus (Luke) seuraa ja mittaa elintarvikeketjun tuottamaa elintarvikejätteen ja ruokahävikin määrää. Seuranta kattaa alkutuotannon, teollisuuden, kaupan, ravitsemispalveluiden ja kotitalouksien tuottaman elintarvikejätteen ja ruokahävikin. Seurantaa käytetään ruokahävikin vähentämiseen liittyvien toimenpiteiden kohdentamiseen.
Seurantajulkistukset
Seurantajulkistus
|
9.12.2022
Kuinka paljon elintarvikejätettä ja ruokahävikkiä syntyy?
Luonnonvaratieto.luke.fi:stä löydyy yksityiskohtaisia tietoja hävikistä ja elintarvikejätteestä havainnollisten graafien avulla.
Miten ruokahävikkiä voidaan vähentää?
Lukessa kehitetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa suunnitelmaa ruokahävikin vähentämiseksi.